beats by dre cheap

Nove informacije o kvercetinu

Dr. Michael Murray je naturopatik doktor i prvi je meni poznati slucaj u kojem je naturopatik doktor inficiran Sars-CoV 2 virusom.  Evo sta kaze dr. Murray:
"Kazem da sam prošle nedelje bio pozitivan na COVID-19. Srećom, moji simptomi bili su ograničeni na osjećaje slične "nakon dugog leta" nekoliko dana. Sad sam 100%!

Mnogi ljudi su me pitali da li sam imao tajno oružje. I da, mislim da jesam. To je bio poseban oblik kvercetina ...

Ovaj prirodni spoj jedna je od najvažnijih tema trenutno u medicinskoj literaturi, jer može potencijalno neutralizovati virus SARS-CoV-2 odgovoran za COVID-19. Postoji visok nivo uzbuđenja zasnovan na novim istraživanjima koja ću ovdje podijeliti. Upozorenje je da za postizanje ove moguće koristi od kvercetina postoje neka važna razmatranja o obliku i doziranju."

Dr. Murray o kvercetinu kaze:
Kvercetin je možda najzastupljeniji i najaktivniji član grupe pigmenata koji se nalaze u biljkama poznatim kao flavonoidi. Kvercetin se nalazi u mnogim vrstama voća, posebno u citrusima, jabukama i bobicama, zelenom lisnatom povrću, sjemenkama i orašastim plodovima, zelenom čaju i drugim ljekovitim biljkama, tamnoj čokoladi i crvenom vinu.

Kvercetin ima značajne zdravstvene beneficije kao važan antioksidativni i protiv upalni spoj. Većina nedavnih istraživanja o kvercetinu fokusirala se na njegove aspekte jačanja imuniteta i antivirusne aspekte. Pojačava aktivnost bijelih krvnih zrnaca i mobilizira ih na područja infekcije. U ljudskim ćelijskim kulturama pokazano je da kvercetin blokira infektivnost različitih virusa zaustavljanjem višestrukih procesa u životnom ciklusu virusa. Kliničko ispitivanje na ljudima na sportistima pokazalo je da su ovi efekti prevedeni u kvercetin koji smanjuje virusne infekcije gornjih disajnih puteva.

Uzbuđenje s kvercetinom kao odgovorom na COVID-19 u početku je rezultat mogućnosti da kvercetin može pojačati antivirusne efekte jonskog cinka. Kada je cink nevezan za druge molekule, tj. kada je u slobodnom jonskom stanju, on vrši značajnu akciju blokirajući replikaciju virusa. To čini inhibirajući enzim koji proizvodi virus poznat kao replikaza. Ovaj enzim je ono što virus koristi kako bi se razmnožavao u ljudskim ćelijama. Kvercetin djeluje kao ono što je poznato kao cink-jonofor u osnovi stvarajući kanal koji omogućava slobodnom jonskom cinku da uđe u zaraženu ćeliju i blokira virusnu replikaciju.

Nauka o antikoronavirusnoj aktivnosti kvercetina dalje se razvijala pokazujući dodatne specifične akcije korisne protiv SARS-CoV-2.

Nove informacije

U izvrsnom pregledu pod naslovom „Uloga kvercetina u koronavirusnoj bolesti 2019 (COVID ‐ 19)“ grupa talijanskih istraživača daje vrlo snažne argumente za potencijalne koristi kvercetina u prevenciji i liječenju COVID-19. Značajna pažnja posvećena je višestrukim ciljnim mjestima kvercetina protiv SARS-CoV-2. Konkretno, kako je kvercetin u stanju da neutrališe ovaj koronavirus detaljnim studijama molekularnog spajanja i eksperimentima sa ćelijskim kulturama.

Jedan od ključnih aspekata infektivnosti SARS-CoV-2 je prisustvo specijalizovanih proteina koji mu omogućavaju da se veže i potom prodre u ćelije domaćina da izazove infekciju. Ako ste vidjeli ilustraciju kako izgleda SARS ‑ CoV ‐ 2, znate da je strukturno karakterizira prisustvo „bodlji“. Ovi klasovi sadrže proteine ​​koji se vežu za vrstu receptora na površini ljudskih ćelija koja se naziva ACE-2 prijemnik. Ovo mjesto djeluje kao vrata za zarazu ovim virusom.

Kvercetin vrši značajnu inhibiciju (zaustavljanje) vezivanja specifičnih bjelančevina klasova za ACE-2 prijemnike, čime blokira sposobnost virusa da zarazi ljudske stanice. Pokazano je i da kvercetin direktno neutrališe virusne proteine ​​koji su presudni u replikaciji SARS-CoV-2. Djeluje na više mjesta inhibicije virusa.

Autori su zaključili da je na osnovu trenutnih podataka kvercetin jedno od najperspektivnijih antivirusnih spojeva koji mogu ometati sposobnost SARS-CoV-2 da zarazi stanice, kao i njegovu replikaciju.

Dr. Murray dalje kaze da ova rana istrazivanja moraju biti potvrdjena u klinickim studijama i trenutno su 3 takve studije u toku.  Medjutim, on je izrazio zabrinutost jer kada su u pitanju klinicke studije prirodnih komponenti, u vecini slucajeva istrazivaci (pod kontrolom farmaceutske mafije) koriste doze koje nisu dovoljne i duzina studije traje mnogo krace nego sto je potrebno.

Dr. Murray kaze:
"Da bi se reprodukovali antivirusni efekti kvercetina na osnovu studija ćelijske kulture i molekularnog spajanja, potrebno je postići nivo tkiva jednak onome za koji je pokazano da proizvodi te efekte. Drugim riječima, davana doza kvercetina mora biti u stanju podići nivo kvercetina u tjelesnim tkivima tako da može učinkovito blokirati virus.

I tu stvari postaju nezgodne. Redovni kvercetin se ne apsorbuje dobro i postoji visok stepen razlicitosti od jedne osobe do druge. Dakle, najbolje je koristiti posebne oblike kvercetina koji pokazuju pojačanu apsorpciju i smanjenu razlicitost."

Dr Murray kaze da je najoptimalniji oblik kvercetina tzv. LipoMicel Matrix.  U slucaju potvrdjene infekcije Sars-CoV 2 virusom dr. Murray preporucuje:
"Moja preporuka je da čim se pojavi bilo koji simptom koji ukazuje na COVID-19 ili se dobije pozitivan test, odmah počnite uzimati četiri kapsule od 250 mg Kvercetin LipoMicel Matrix tri puta dnevno. Uzmite ih u razmaku od četiri sata i nastavite s ovom dozom 10 dana. A kako vitamin C djeluje tako sinergijski s kvercetinom, budite sigurni da uzimate i 500 do 1.000 mg vitamina C tri puta dnevno.

Originalni tekst: https://doctormurray.com/is-quercetin-natures-magic-bullet-against-covid-19/

Veliki Papak
http://velikipapak.blogger.ba
06/12/2020 20:27