Veliki Papak

Kmetovi vs. Aristokrati


02.01.2021.

Ko je Veliki Papak?

Ko je Veliki Papak?

Tokom 1800-ih i u ranim 1900-im medicinska struka izgledala je mnogo drugacije nego sto je danas.
Naturopatik, kiropraktik, osteopatik, alopatik doktori i travari takmicili su se ko ce privuci vise pacijenata i svi su bili ravnomjerno rangirani.  Takmicenje izmedju razlicitih medicinskih kampova cesto bi iz ordinacije preslo u nasilje na ulici.
Sredinom 1800-ih zabiljezen je slucaj u kojem je medicinska grupa doktora u Bostonu dovukla top pred vrata bolnice suparnicke grupe kako bi ih primorala da prestanu koristiti terapiju za koju su smatrali da skodi pacijentima!
Ako ste vidjeli film Bande Njujorka vjerovatno mozete stvoriti sliku o situaciji koja je vladala medju medicinskim kampovima u to vrijeme, jer je bila slicna.

Unatoc jakom takmicenju medju medicinskim kampovima, niko nije imao povlasteni status.  Medjutim, izmedju 1910 i 1920 nastala je dramaticna promjena u medicinskoj areni i od tada sve je bilo drugacije.

Karnegi (The Carnegie) Institut dao je zadatak Abraham Fleksneru (Abraham Flexner) da obidje sve ustanove u SAD-u i napravi listu univerziteta i bolnica koje su praktikovale alopatik medicinu i primjenjivale terapije na osnovu alopatik medicine (ukljucujuci rane hemijske supstance koje su bile preteca danasnje farmaceutske industrije).

Posto u to vrijeme nije bilo interneta i aviona, Fleksner je putovao uglavnom zapreznim vozilima.  Nakon 5 godina putovanja i prikupljanja podataka, Fleksner se vratio u Karnegi Institut sa listom, koja je istorijski poznata kao Fleksnerov Izvjestaj (Flexner Report).
Karnegi institut je potom donirao milione dolara univerzitetima i bolnicama na Fleksnerovoj listi.

Saznavsi za Fleksnerovu listu, Rokafeler i Rotcajld (kriminalne) familije donirale su ogromne sume novca skolama i univerzitetima na Fleksnerovoj listi.  Mozete li pogoditi zasto?

Rokafeler i Rotcajld familije su vec investirali ogromne sume novca u farmaceutske kompanije.  Ove dvije familije su prakticno vlasnici ili imaju veliki udio u skoro svim farmaceutskim kompanijama u svijetu (kao AstraZeneca, Moderna, Pfizer, Bayer, itd.)  

U narednih 10-ak godina nakon Fleksnerovog izvjestaja, medicinska arena je potpuno skrenula u korist alopatik doktora.  Alopatik doktori postali su jedini "pravi doktori".  Posto vecini ljudi ovi dogadjaji nisu poznati, uvrijezeno je misljenje da su alopatik doktori jedini priznati kao "pravi doktori" zbog bolje prakse od ostalih doktora (naturopatik, kiropraktik, itd.), koji su proglaseni sarlatanima sa neadekvatnim medicinskim znanjem.  Stranice kao Wikipedia (koja je djelimicno u vlasnistvu farmaceutske mafije) brinu se da kmetovi i dan danas vjeruju da su oni u bijelim mantilima jedini "pravi doktori", dok su naturopati sarlatani ili "quack" doktori.

Naravno, to nije tacno i zapravo je notorna glupost.  Alopatik doktori su danas jedini "pravi doktori" zbog finansijskih koalicija koje su organizovane pocetkom 20-og vijeka.

Neko ce reci, pa gledaj svu tu medicinsku tehnologiju, moderne uredjaje, farmaceutske praske...

Tehnologija je definitivno napredovala od 1920-ih, ali danas se SAD, Kanada i mnoge druge zemlje nalaze u najozbiljnijoj krizi od kad su Rokafeleri i Rotcajldi preuzeli alopatik medicinu!  

U SAD i Kanadi:
Alopatik medicina je vodeci uzrok bankrota.
Vodeci uzrok povreda su medicinske terapije alopatik doktora.
Medicinske greske su treci vodeci uzrok smrti!
Alopatik medicina je izgubila rat sa svim hronicnim bolestima. (Ko zeli da vidi reference, neka posalje poruku).

-Objasnjenje pojmova

Naturopatik ili Prirodna medicina, Naturopatik doktor, ND
Osteopatik doktor, DO (Doctor of Osteopathy)
Kiropraktik doktor, DC (Doctor of Chiropractic)
ND, DO i DC spadaju u holisticnu vrstu medicine.  Holisticna medicina uzima u obzir cijeli organizam i trazi uzroke bolesti i ne maskira simptome bolesti farmaceutskim prascima.  Ove vrste medicine polaze od teze da je ljudski organizam Boziji dizajn, te osim fizicke komponente uzimaju u obzir i spiritualnu komponentu.  Naturopatik medicina bi trebala biti koristena za sve hronicne bolesti.

Alopatik ili Konvencionalna medicina, Alopatik doktor, MD
Alopatik medicina tretira simptome bolesti uz upotrebu farmaceutskih prasaka.  Suzbijanje bolesti je moguce dominacijom nad fizickim tijelom uz upotrebu jakih hemijskih sredstava i / ili operacijom.  Posto niko nije bio u stanju da izmjeri ili izvaga dusu ili spirit, alopatik medicina smatra da ista ne postoji i da je fizicko tijelo jedino sto postoji.  Alopatik doktor rizikuje gubitak dozvole i / ili zatvor ako kaze da je izljecio pacijenta!  Alopatik medicina bi trebala biti koristena za akutne bolesti, traumu, operacije kada su absolutno potrebne i nekolicinu infektivnih bolesti.

Jos jedno pogresno misljenje vlada medju masama kada su u pitanju Naturopatik doktori (Osteopatik i Kiropraktik takodje).
Iako vecina misli da su Naturopatik doktori tzv. narodni samouki doktori ili travari, to je daleko od istine.

Da bi neko postao Naturopatik doktor, prvo mora zavrsiti cetvero-godisnji fakultet, npr. pred-medicinska biologija.  U Kanadi i SAD-u to znaci sticanje Bachelor of Science degree ili BSc.  Zatim, student mora zavrsiti 4 godine Naturopatik Univerzitet.  Nakon toga, slijedi klinicka praksa od oko 1000 sati, plus polaganje mnogih federalnih i provincijskih ispita.  Kao sto vidite, da bi postali Naturopatik doktor potrebno je oko 9 godina studija, slicno kao i za Alopatik doktora.
Nastavni plan u prve dvije godine skoro je identican za Naturopatik i Alopatik doktore.  U trecoj godini Alopatik doktori studiraju mnogo farmacije, dok Naturopatik doktori studiraju mnogo medicinsku ishranu i biljnu medicinu.  
Kako izgleda nastavni plan i program za Naturopatik doktora mozete pogledati ovde, https://bastyr.smartcatalogiq.com/2020-2021/2020-2021-Academic-Catalog/School-of-Naturopathic-Medicine/Graduate-Programs/Doctor-of-Naturopathic-Medicine

Rokafeler i Rotcajld familije, u saradnji sa nekolicinom drugih najbogatijih familija postali su Veliki Papak!  Danas, oni su vasi premijeri i predsjednici!  Kao sto znamo, Ustav BiH je suspendovan i sada vlada zakon Velikog Papka i njegovih ogranaka kao UN, Svjetska Zdravstvena Organizacija, Bilderberg, itd.  Mozete se naravno zavaravati i misliti da nije tako.  Ko misli da nisam u pravu, neka trazi od "vasih" politicara da ukine ekonomske sankcije.....pardon, "lockdown"?!  Trazite da politicari ne slusaju Velikog Papka i da dozvole Naturopatik doktorima da rijese epidemiju?  Mislite li da ce vas slusati?  Vecina politicara su ili podmiceni ili ucijenjeni (video snimak seksa sa maloljetnicom ili maloljetnikom, npr.), tako nemojte mnogo polagati nade na "vase" politicare!

Istrazivacki novinar James Corbett opisao je gore navedeno u vise detalja u ova 2 videa.....


Veliki Papak
<< 01/2021 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31